Ornitho-nieuws houdt u op de hoogte van wat er zich actueel buiten afspeelt in de vogelwereld.

U wordt elke week geattendeerd op opvallend vogelgedrag, vogels die net aankomen of vertrekken, zijn gaan zingen enz.
Ook andere opvallende zaken in de vogelwereld worden voor het voetlicht gebracht. Het gaat daarbij niet om zeldzaamheden maar juist om alledaagse zaken en algemene vogels die, u als u de deur uitstapt om een ommetje te maken, ook zelf kunt horen en zien.

Het moeten eye-openers zijn die het voor u net weer wat makkelijker maken de vogels om ons heen te leren kennen.

Geef u ook op voor het (gratis) Ornitho Nieuws en blijf op de hoogte van hetgeen ik zoal buiten zie, hoor en beleef en wat me verder opvalt aan bijzondere weetjes en nieuws.

Hieronder vindt u het meest recente exemplaar: Workshop de gewiekste vogelgids
van 3 mei 2021

WORKSHOP “DE GEWIEKSTE VOGELGIDS” IN DE VREUGDERIJKERWAARD OP VRIJDAG 28 MEI EN OP WOENSDAG 2 JUNI MET NICO DE HAAN.
Nu de Coronamaatregelen steeds verder versoepelen begint het weer te kriebelen en heb ik twee excursies gepland in het natuurgebied de Vreugderijkerwaard op de oostoever van de IJssel bij Zwolle op vrijdag 28 mei en op woensdag 2 juni  
(https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/vreugderijkerwaard )
’s Morgens beginnen we binnen in de Vreugdehoeve (https://devreugdehoeve.nl/ ) om tien uur met theorie. Ik geef een korte introductie over Vogels Kijken, hoe doe je dat, hoe neem je waar en waar let je op en we laten een aantal vogels de revue passeren en zoeken die op in de nieuwe gids. De lunch gebruiken we op het terras of binnen ( als dat mag) en daarna gaan we buiten in de praktijk onze kennis toetsen.

De kosten voor deze dag bedragen 125 euro, inclusief lunch en koffie bij aankomst. Het maximum aantal deelnemers is 20. U betaald pas heel kort van tevoren als het zeker is dat de dag kan doorgaan. Wilt u mee stuur dan een mailtje naar info@nicodehaan.nl , we schrijven in op volgorde van binnenkomst. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk bericht retour.  Vermeld in uw mail de volgende gegevens.
Uw naam:
Aantal personen:
Voorkeur datum:

OrnithoNieuws-lezers SCHRIJVEN: